Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Και όμως συμφέρει...

Μπορεί η αγορά ακινήτων να βρίσκεται σε βαθειά κρίση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επένδυση σε ακίνητη περιουσία δεν εξακολουθεί να είναι ελκυστική. Εμείς προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τις αιτίες που τα ακίνητα εξακολουθούν να λάμπουν.

Περιορισμένες διακυμάνσεις Οι διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά ακινήτων δεν είναι μεγάλες: Αν , συγκρίνει κανείς το μέγεθος της ύφεσης με τις ποσοστιαίες απώλειες των τιμών θα διαπιστώσει ότι η πτώση των τιμών των ακινήτων είναι μικρότερη σε σχέση με την ύφεση. Πολλοί αναλυτές ισχυρίζονταν ότι αυτό, είναι το αποτέλεσμα των περιορισμένων συναλλαγών και μάλλον έχουν δίκιο. Κάποιοι άλλοι , λένε ότι οι αξίες των ακινήτων καθορίζονται συχνά από τρίτους πχ από τις εκτιμήσεις, οι οποίες τείνουν να υπολείπονται της αγοράς σε περιόδους ύφεσης και να την υπερεκτιμούν σε περιόδους ανάκαμψης. Αυτό σημαίνει ότι στην αγορά ακινήτων δεν υπάρχουν οι απότομες και έντονες διακυμάνσεις των χρηματιστηριακών αγορών . Ένα καλό παράδειγμα είναι το " κραχ "του Μαΐου 2010 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης , όταν 1000000 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία χάθηκαν μέσα σε 15 λεπτά. Σε ένα ασταθές περιβάλλον η σταθερή συμπεριφορά των τιμών των ακινήτων είναι ελκυστική.

Ενσωματωμένη Αξία :Σε αντίθεση με τις μετοχές και, σε κάποιο βαθμό, τα ομόλογα, μια επένδυση σε ακίνητα ενσωματώνει μία αξία. Πρόκειται για την αξία της γης , των τούβλων και των οικοδομικών υλικών γενικότερα. Σταθερό εισόδημα Ένα βασικό χαρακτηριστικό των επενδύσεων σε ακίνητα είναι το εισόδημα από ενοίκια σε μακροπρόθεσμη βάση. Αυτό βοηθά στη μείωση των διακυμάνσεων και στην εξασφάλιση μίας σχετικά μόνιμης κεφαλαιακής ροής.

Η διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου: Ένα άλλο όφελος της επένδυσης σε ακίνητα είναι η διαφοροποίηση που προσφέρει. Αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη της ακίνητης περιουσίας σε ένα χαρτοφυλάκιο στοιχείων ενεργητικού μπορεί να μειώσει την μεταβλητότητα του χαρτοφυλακίου και να προσφέρει μια υψηλότερη απόδοση ανά μονάδα κινδύνου.

Ο πληθωρισμός: Η δυνατότητα αντιστάθμισης του πληθωρισμού με επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία, πηγάζει από την θετική σχέση μεταξύ ΑΕΠ και της αύξησης της ζήτησης για ακίνητα. Το real estate τείνει να διατηρήσει την αγοραστική δύναμη του κεφαλαίου, καθως αφενός περνά τις πληθωριστικές πιέσεις στους ενοικιαστές και αφετέρου ενσωματώνει τις πληθωριστικές πιέσεις, με την υπεραξία.

Το μειονέκτημα: Το κύριο μειονέκτημα της επένδυσης σε ακίνητα , είναι η έλλειψη ρευστότητας δηλαδή η δυσκολία στη μετατροπή σε ρευστό. Σε αντίθεση με μία μετοχή ή ένα ομόλογο , στα οποία ή συναλλαγή μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε δευτερόλεπτα, μια συναλλαγή ακίνητων μπορεί να πάρει μήνες για να κλείσει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki