Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μία "έξυπνη" επένδυση

Πιστεύετε στην μακροπρόθεσμη αποδοτικότητα της επένδυσης σε ακίνητη περιουσία; Τότε, στις δύσκολες εποχές που περνάμε πρέπει να σκεφτείτε διαφορετικά. Πως; Πολύ απλά να βάλετε στο τραπέζι την προοπτική επένδυσης σε μία άλλη περιοχή ή και –ακόμη- σε μία άλλη χώρα. Ας πάρουμε το ενδεχόμενο της επένδυσης σε μία άλλη πόλη.

Έχετε σκεφτεί ότι οι αντικειμενικές αξίες που επηρεάζουν όλο το κόστος κτήσης ενός ακινήτου μπορεί να είναι αισθητά χαμηλότερες σε μία πόλη της περιφέρειας σε σύγκριση με μία περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα οι αποδόσεις να είναι ίδιες ή και υψηλότερες ; Ας πάμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τι είναι αυτό που επηρεάζει μία επένδυση ; Το κόστος και η απόδοση (υπεραξία και εισόδημα από νοίκια), θα απαντήσετε. Σωστά. Συγκρίνετε λοιπόν το κόστος αγοράς στο Χαλάνδρι και σε μία μεσαίου μεγέθους πόλη της περιφέρειας. Θα διαπιστώσετε ότι, η τιμή αγοράς είναι μικρότερη ενώ χαμηλότερη είναι και η αντικειμενική αξία.

Αν μάλιστα κάνετε την σύγκριση των τιμών ενοικίων τότε θα δείτε ότι η επένδυση εκτός των τειχών μπορεί να είναι πιο αποδοτική. Με δεδομένο ότι και οι αντικειμενικές αξίες είναι αναλογικά χαμηλότερες τότε και το φορολογικό κόστος κτήσης και απόκτησης είναι χαμηλότερο. Θέλετε και κάτι τελευταίο; Ο ρυθμός με τον οποίο υποχωρούν οι τιμές σε πολλές από τις περιοχές της περιφέρειας είναι πιο γρήγορος σε σύγκριση με τα μεγάλα αστικά κέντρα.Τι σημαίνει αυτό; Μικρότερο τίμημα Φυσικά το μοντέλο αυτό δεν εφαρμόζεται στις τουριστικές περιοχές αλλά μία προσεκτική έρευνα αγοράς μπορεί να σας εκπλήξει.

Όταν επενδύετε εκτός περιοχών που γνωρίζετε θα αντιμετωπίσετε ένα μεγάλο πρόβλημα: Την έλλειψη σας εξοικείωσης με τις τοπικές αγορές ακινήτων και με τις τοπικές οικονομικές συνθήκες, τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και σε επίπεδο γειτονιάς. Κοντολογίς δεν γνωρίζετε ποιες γειτονιές είναι καλές , δεν έχετε πληροφόρηση για τα έργα υποδομής και κυρίως δεν γνωρίζετε τι ισχύει στην αγορά ενοικίων. Επίσης, η απόσταση καθιστά δύσκολη τη διαχείριση και τον έλεγχο του ακινήτου. Σημαντικά προβλήματα θα σκεφτείτε αλλά όχι αξεπέραστα. Η πρώτη κίνηση είναι η προσωπική έρευνα αγοράς για να διαπιστώσετε ο ίδιος για τις συνθήκες που επικρατούν: τιμές , ενοικια, γειτονιές, αδιάθετες κατοικίες κα. Στις μικρές πόλεις η πρόσβαση στους ΟΤΑ είναι πιο εύκολη και για αυτό μη διστάσετε να αντλήσετε πληροφορίες για τα προβλήματα και τις προοπτικές. Από εκεί και πέρα, η επιλογή ενός επαγγελματία που θα επιβλέπει την επένδυση σας είναι μία καλή προοπτική.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki