Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι ευκαιρίες στην αγορά κατοικίας

Υπάρχουν ευκαιρίες σήμερα στην αγορα; Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς, καμιά περιοχή σήμερα δεν υπολείπεται της άλλης σε ευκαιρίες. Οι πωλητές στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν προκειμένου να τα αντιμετωπίσουν. Υπάρχουν πολλά νεόκτιστα, κυρίως στα ανατολικά προάστια των οποίων οι τιμές έχουν υποχωρήσει 10-25% εξαιτίας της μεγάλης προσφοράς στις περιοχές αυτές. Γέρακας, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Κορωπί και Μεσόγεια διαθέτουν πολλά καινούργια σπίτια άνω των 100 τ.μ. που πωλούνται με έκπτωση, έπειτα από παζάρια, με τον εργολάβο. Στις περιοχές αυτές καταγράφηκαν τιμές που έφταναν στο παρελθόν τις 2.700 ευρώ/τ.μ. (π.χ. ο Γέρακας), αλλά σήμερα δεν ξεπερνούν τα ίδια σπίτια τις 2.400 ευρώ/τ.μ. ενώ στα Σπάτα υπάρχουν διαμερίσματα σε τιμή κάτω από τα 2.000 ευρώ/τ.μ. Στα νότια και βόρεια προάστια (Κηφισιά, Μαρούσι, Εκάλη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Βάρη, Βάρκιζα) οι τιμές που κλείνονται συμφωνίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι μέχρι 30% χαμηλότερες σε σχέση με το 2009.

Σπίτια αξίας 1,5 εκατ. ευρώ έχουν υποχωρήσει κατά 300.000 ευρώ, ακίνητα 2 εκατ. ευρώ δίνονται σε χαμηλότερη τιμή κατά 30% κ.λπ.Σε γενικές γραμμές τα ακριβά σπίτια υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις . Στο Ψυχικό και τη Φιλοθέη τα ακίνητα μπορεί να εμφανίζονται με ζητούμενη τιμή - τα νεόδμητα- στα 8.000-10.000 ευρώ/τ.μ., αλλά γίνονται πράξεις στα επίπεδα των 6.300-7.300 ευρώ/τ.μ. Ανάλογη είναι η κατάσταση στις ακριβές περιοχές. Στα νότια προάστια, , μεγάλη προσφορά παρατηρείται σε πολυτελείς κατοικίες και μεταχειρισμένα μεγάλης επιφάνειας με αποτέλεσμα να σημειώνεται σημαντική πτώση πχ στη Βουλιαγμένη προσφέρονται σε επίπεδα από 4.500 έως 8.000 ευρώ/τ.μ. Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι αγορές κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές στις οποίες κυριαρχούν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας πχ στα δυτικά προάστια (Αιγάλεω, Ρέντης, Νίκαια, Περιστέρι κ.λπ.) αλλά και σε αρκετές συνοικίες της Αθήνας οι συμφωνίες κλέινονται σε τιμές έως και 20% χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2009.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, όπου οι τιμές που κλείνονται οι λιγοστές συμφωνίες είναι έως και κατά 25% χαμηλότερες από τις ζητούμενες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki