Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα: Οδηγός για ευκαιρίες

Όταν η αγορά ακίνητης περιουσίας είναι σε ύφεση και υπάρχει ένα πλεόνασμα κατοικιών προς πώληση, οι αγοραστές έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα σπίτι φθηνότερα. Η λέξη κλειδί είναι: «ευκαιρία». Υπάρχουν φορές που οι αγοραστές θα πρέπει να βιαστούν και φορές που θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε συμβουλές για το κυνήγι των ευκαιριών κατά τη διάρκεια της ύφεσης στην αγορά κατοικίας.

Συμβουλή No.1 – Έρευνα

Οι αγοραστές έχουν γενικά το πλεονέκτημα σε μια κάτω αγορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να ψάχνουν στο διαδίκτυο , στις εφημερίδες , να ρωτούν τους μεσίτες και να ψάχνουν τις τοπικές αγορές που τους ενδιαφέρουν. Ο στόχος αυτής της έρευνας είναι να γνωρίσουν το εύρος τιμών για την περιοχή. Επιβάλλεται να καταλάβουν τι θεωρείται υπερβολική και τι θεωρείται χαμηλή τιμή . Η έρευνα αυτή θα σας βοηθήσει να κάνετε μια λογική προσφορά και να διαγνώσετε αν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης σε ένα συγκεκριμένο σπίτι.

Συμβουλή No.2 - Οργανωθείτε

Θυμηθείτε, ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είστε ο μοναδικός κυνηγός ευκαιριών. Μπορεί να συζητάτε με τους πωλητές, αλλά ένας άλλος αγοραστής θα μπορούσε να σας προλάβει αν καθυστερήσετε να υποβάλλετε προσφορά. Για το λόγο αυτό αν βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει κάντε γρήγορα. Προχωρήστε στο νομικό και στο τεχνικό έλεγχο και μη κωλυσιεργείτε.

Συμβουλή No.3 - Οι πωλητές

Μερικοί ιδιοκτήτες σπιτιού μπορεί να θέλουν να πουλήσουν γρήγορα τα σπίτια τους. Αυτό σας δίνει διαπραγματευτική ισχύ. Τα σημάδια είναι :

• Το σπίτι μπορεί να έχει μείνει στην αγορά για πολλούς μήνες και η τιμή του μειώνεται σταδιακά.

• Το σπίτι να είναι άδειο και απεριποίητο.

Συμβουλή No.4 - Διαπραγματευθείτε με τον μεσίτη

Όταν σε μία αγορά γίνονται λίγες πωλήσεις οι μεσίτες πιέζονται. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, μπορείτε να τους χρησιμοποιήστε ως μοχλό πίεσης στην διαπραγμάτευση με τον αγοραστή.

Συμβουλή No.5 - Βεβαιωθείτε για τους τίτλους.

Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερα ακίνητα με βάρη βγαίνουν προς πώληση στη αγορά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξέρετε όλο το φάκελο του ακινήτου γιατί αυτό θα σας επιτρέψει και να γνωρίζετε τι αγοράζετε και να διαπραγματευτείτε καλύτερα με τον πωλητή.

Συμβουλή No.6 - Αποφύγετε έναν πόλεμο προσφορών

Ένας πόλεμος προσφορών είναι σχεδόν πάντα ,μια περιττή σπατάλη χρόνου και, χρήματος. Η καλύτερη συμβουλή στην περίπτωση αυτή είναι να ορίσετε ένα όριο τιμής και να επιμείνετε σε αυτό. Θυμηθείτε, υπάρχει αφθονία των σπιτιών …

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki