Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως η ευκαιρία δεν θα γίνει εφιάλτης

Η επένδυση σε ακίνητα σήμερα μπορεί να γίνει με χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με το παρελθόν. Επίσης, η αύξηση των τιμών των ενοικίων μπορεί να φέρει υψηλότερες ακαθάριστες αποδόσεις για τον ιδιοκτήτη. Όμως οι περισσότεροι ξεχνούν ότι η μίσθωση ακινήτων είναι χρονοβόρα, δαπανηρή και γεμάτη προκλήσεις, και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί επενδυτές χάνουν χρήματα. Για να το αποφύγετε δεν πρέπει να κάνετε αυτά τα λάθη:

• Λάθος 1: Μια φθηνή συμφωνία δεν είναι πάντα μια καλή συμφωνία.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα μπορείτε να αγοράσετε σπίτια σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα νοικιάσετε γρήγορα και με ένα καλό ενοίκιο. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι θα έχετε επενδύσει αρκετά χρήματα τα οποία δεν θα σας αποδίδουν, ενώ την ίδια στιγμή τρέχουν τα έξοδα για φόρους και συντήρηση. Για το λόγο αυτό, πριν από οποιαδήποτε απόφαση ελέγξτε την αγορά ενοικίων στη περιοχή. Δηλαδή το μέσο ύψος του ενοικίου και τον απαιτούμενο χρόνο ενοικίασης.

• Λάθος 2: Τα βασικά έξοδα.

Η πληροφόρηση για το δυνητικό ενοίκιο δεν είναι αρκετή προκειμένου να αξιολογήσετε την απόδοση της επένδυσης. Η αγορά ενός σπιτιού με στόχο την ενοικίαση έχει μεγαλύτερο κόστος από εκείνο του τιμήματος και των φόρων. Για να υπολογίσετε την απόδοση της επένδυσης θα πρέπει να γνωρίζετε το συνολικό κόστος αγοράς δηλαδή θα πρέπει να συνυπολογίστε τα διάφορά επιπλέον έξοδα πχ δικηγόρος ,συμβολαιογράφος, υποθηκοφυλακείο, μεσιτικές αμοιβές κ.α. και σε αυτά να προσθέσετε το κόστος εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης.

• Λάθος 3: Ο χρόνος είναι χρήμα.

Στο real estate, ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σας. Θα χάσετε χρήματα όταν το ακίνητό σας μείνει άδειο. Μπορείτε επίσης να χάσετε αν αγοράσετε σε μία περίοδο που δεν είναι εύκολη η ενοικίαση του. Για το λόγο αυτό μπορεί να αποδειχτεί χρυσή επιλογή η αποδοχή ενός χαμηλότερου ενοικίου από την αναμονή της εξεύρεσης του ενοικιαστή που θα σας πληρώνει εκείνα που είχατε φανταστεί.

• Λάθος 4: Συλλέκτης ενοικίων

Όταν γίνεστε επενδυτής σε κατοικία μεταμορφώνεστε αμέσως σε συλλέκτη ενοικίου. Αυτό σημαίνει ότι αποκτάτε ένα πρόσθετο άγχος. Ακριβώς όπως για τους ιδιοκτήτες το άγχος είναι μία πιθανή αδυναμία καταβολής των δόσεων του στεγαστικού, για τους ενοικιαστές ο κίνδυνος είναι χάσουν τη δουλειά τους και να σταματήσουν να πληρώνουν το ενοίκιο. Η διαδικασία έξωσης μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό και όταν ολοκληρωθεί να δείτε ένα σπίτι σακατεμένο. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε ένα ενδελεχή έλεγχο της φερεγγυότητας του ενοικιαστή.

• Λάθος 5: Υποεκτίμηση του κόστους επισκευών.

Όπως συμβαίνει με όλα τα σπίτια, έτσι και το σπίτι που θα αγοράσετε απαιτεί συντήρηση. Αυτό σημαίνει πρόσθετη δαπάνη για επισκευές. Οι περισσότεροι δεν θέλουν να υπολογίζουν αυτή την προοπτική αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι οι μουχλιασμένοι τοίχοι διώχνουν και τους ενοικιαστές. Οι ειδικοί λένε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα αποθεματικό ίσο με τα ενοίκια έξι μηνών, έτσι ώστε να έχετε τα κεφάλαια όταν μια σημαντική επισκευή είναι απαραίτητη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki