Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποιοί θέλουν τα φιλέτα

Τρεις διαγωνισμοί μεγάλων τουριστικών ακινήτων που διαχειρίζεται η ΕΤΑ μπαίνουν στην τελική τους φάση, με την αξιολόγηση των δεσμευτικών οικονομικών και τεχνικών προσφορών που θα υποβληθούν.

Στις 22 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για το «Κτήμα Καλών Νερών Μαγνησίας», ο οποίος προκηρύχθηκε στα μέσα Μαΐου και θα ολοκληρωθεί σε μία φάση. Πρόκειται για διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσης του ακινήτου (διάρκειας 50 ετών), που έχει έκταση 153.611 τ.μ. και βρίσκεται στις ακτές του Παγασητικού κόλπου, σε απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου, με στόχο την ανάπτυξη ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών υποδομών, υψηλών προδιαγραφών.

Παράταση για τις 11 Οκτωβρίου έχει δοθεί για τη δεύτερη φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού αξιοποίησης για το «Κτήμα Σκάλα Σκοτίνας», ύστερα από αίτημα και ενός από τα τρία επιχειρηματικά σχήματα που κατέθεσαν φακέλους στην Α' φάση. Οι ενδιαφερόμενοι είναι η ένωση εταιρειών με την επωνυμία DOMOTEL Α.Ε.- ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. - OLYMP - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε., η Ενωση Προσώπων «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. - ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» και η Ενωση Προσώπων των Γ. Δεληγιαννίδη, κατοίκου Βοστώνης Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Χ. Χιονίδη κατοίκου Φλώριδας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Surface Technologies Corporation, εταιρείας αμερικανικού δικαίου με έδρα τη Φλώριδα Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Στα ενδεικτικά επιχειρηματικά σχέδια που υποβλήθηκαν, προτείνεται ήπια τουριστική ανάπτυξη που περιλαμβάνει ξενοδοχειακές υποδομές 250-300 κλινών και κάμπινγκ. Το ακίνητο βρίσκεται στον Δήμο Δίου - Ολύμπου, σε απόσταση 30 χλμ. νότια της Κατερίνης, στο 100ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών και πρόκειται για παραθαλάσσιο κτήμα με έκταση 427.215 τ.μ. και ακτογραμμή μήκους 750 μέτρων, στο οποίο έχουν αναπτυχθεί παλαιότερα εγκαταστάσεις κάμπινγκ.

Τέλος την 1η Νοεμβρίου ολοκληρώνεται και ο διεθνής δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την 40ετή εκμίσθωσή της Μαρίνας Βουλιαγμένης, με την κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών και τεχνικών προσφορών της Β' φάσης. Η μαρίνα, είναι ένα από τα πιο ελκυστικά ακίνητα της ΕΤΑ και το 2010 αύξησε τα κέρδη της στο ένα εκατ. ευρώ, από 714.070 ευρώ το 2009, καθώς έχει δυναμικότητα 103 θέσεων ελλιμενισμού κυρίως μεγάλων ιδιωτικών θαλαμηγών και πληρότητα 100%. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού έχουν περάσει και οι επτά εταιρίες και κοινοπραξίες που κατέθεσαν φακέλους μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της Α' φάσης στις 22 Φεβρουαρίου, αφού πληρούσαν τα κριτήρια τεχνικής και οικονομικής-χρηματοοικονομικής επάρκειας. Πρόκειται για τους: 1) J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. 2) ΕΝΩΣΗ «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.- ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. 3) LAMDA DEVELOPMENT S.A. 4) ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΑΡΙΝ Α.Ε. 5) ΕΝΩΣΗ «FOLLI FOLLIE GROUP-SETUR SERVIS TURISTIK A.S.» 6) ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε. 7) ΕΝΩΣΗ «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ Α.Ε.».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki