Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στο κυνήγι της ευκαιρίας

Που είναι κρυμμένες οι ευκαρίες ;Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, καμιά περιοχή σήμερα δεν υπολείπεται της άλλης σε ευκαιρίες καθώς μπορεί να βρει κανείς κατοικίες στα ακριβά προάστια με έκπτωση πάνω από 25% αλλά και στις μικρομεσαίες περιοχές σπίτια πολύ φθηνότερα από πέρυσι. Πρόκειται κυρίως για ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να πουλήσουν προκειμένου να γλιτώσουν τις κατασχέσεις από τις τράπεζες λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου τους. Αλλωστε, τους τελευταίους μήνες αυξάνεται όλο και περισσότερο το κόστος του χρήματος και οι δόσεις των δανείων είναι δυσβάσταχτες για πολλούς.

Ετσι, βλέπει κανείς αγγελίες για πώληση σπιτιών που αγοράστηκαν πριν 4-5 χρόνια, καινούργια ή μεταχειρισμένα. Επίσης, υπάρχουν πολλά νεόκτιστα, κυρίως στα ανατολικά προάστια των οποίων οι τιμές έχουν υποχωρήσει 10-25% εξαιτίας της μεγάλης προσφοράς στις περιοχές αυτές. Γέρακας, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Κορωπί διαθέτουν πολλά καινούργια σπίτια άνω των 100 τ.μ. που πωλούνται με έκπτωση, έπειτα από παζάρια, με τον εργολάβο.

Στις περιοχές αυτές καταγράφηκαν τιμές που έφταναν στο παρελθόν τις 2.700 ευρώ/τ.μ. (π.χ. ο Γέρακας), αλλά σήμερα δεν ξεπερνούν τα ίδια σπίτια τις 2.400 ευρώ/τ.μ. Στα ανατολικά προάστια, δηλαδή στην κοιλάδα των Μεσογείων, τα ηνία της πτώσης κρατά ο Πόρτο Ράφτης με ποσοστό 24% και ακολουθούν το κέντρο των Σπάτων με 19%, το Καπανδρίτι με 18%, το Μαρκόπουλο με 17%, το Λαύριο με 15%, η Κερατέα, η Ανάβυσσος, η Λούτσα με 14%.

Οσο πιο μακριά από την Αθήνα τόσο φθηνότερα αφού στα Σπάτα υπάρχουν διαμερίσματα σε τιμή κάτω από τα 2.000 ευρώ/τ.μ. Στα νότια και βόρεια προάστια (Κηφισιά, Μαρούσι, Εκάλη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Βάρη, Βάρκιζα) όπου οι τιμές ξεκινούν από τα 2.500 ευρώ/τ.μ. η κατάσταση είναι διφορούμενη. Τα μικρά σε επιφάνεια σπίτια διατηρούν την αξία τους, αλλά τα μεγάλα και ακριβά δίνονται με μεγάλη μείωση τιμών. Σπίτια αξίας 1,5 εκατ. ευρώ έχουν υποχωρήσει κατά 300.000 ευρώ, ακίνητα 2 εκατ. ευρώ δίνονται με έκπτωση 30% κ.λπ. Σε γενικές γραμμές τα ακριβά σπίτια υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις αφού δεν είναι καιρός για... πολυτέλειες. Σύμφωνα με έρευνες ειδικών για τις ακριβές περιοχές, τη μεγαλύτερη πτώση κατά μέσο όρο σημειώνει το Κολωνάκι με 15%. Τα νεόδμητα πωλούνται από 6.000-10.000 ευρώ ενώ τα μεταχειρισμένα, που σημειώνεται πτώση έως 10%, πωλούνται 4.500-6.000 ευρώ/τ.μ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki