Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επενδύσεις με λίγα λεφτά

Αν είστε τολμηρός και δεν φοβάστε την εφορία . Αν έχετε αποταμιεύσεις και πιστεύετε στα ακίνητα. Και αν τέλος πάντων είστε οπαδός της άποψης : «το ακίνητο δεν πεθαίνει» , τότε μπορείτε το νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στην αγορά προσφέρει ευκαιρίες για έξυπνες επενδύσεις. Εμείς στο realestatenews.gr , ρωτήσαμε από μεσίτες με πολύχρονη παρουσία στο χώρο της αγοράς κατοικίας περιπτώσεις έξυπνων αγορών και σας τις παρουσιάζουμε:

1η Αγορά μισθωμένου σπιτιού. Δεν είναι λίγες περιπτώσεις που έγιναν αγορές σπιτιών με την υποχρέωση του αγοραστή να μισθώσει το σπίτι στον προηγούμενο ιδιοκτήτη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πχ δεκαετία. Πολλές συμφωνίες προβλέπουν μικρότερο μίσθωμα που συμψηφίζεται με το τίμημα της αγοράς.

2η Τμηματική εξόφληση του τιμήματος. Πολλοί κατασκευαστές προκειμένου να αντιμετωπίσουν το μεγάλο απόθεμα αδιάθετων κατοικιών είναι «ανοικτοί» σε προτάσεις σταδιακής εξόφλησης. Ο χρόνος συνήθως είναι μέχρι πέντε έτη αλλά έχουν ακουστεί και περιπτώσεις και δεκαετούς εξόφλησης.

3η Αγορά στα μπετά. Πολλοί ιδιοκτήτες αλλά και κατασκευαστές εξοχικών κυρίως κατοικιών αδυνατούν –ή δεν επιθυμούν- να αποπερατώσουν την οικοδομή που άρχισαν να κτίζουν πριν την κρίση και που βρίσκεται κυρίως στα μπετά. Οι τιμές στις οποίες προσφέρονται μπορεί να είναι μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα ελκυστικές. Φυσικά , ο νέος ιδιοκτήτης αναλαμβάνει την εξόφληση της κατοικίας.

4η Αγορά κυριότητας. Είναι μία παραλλαγή της πρώτης περίπτωσης . Μπορεί να μη είναι ευρέως διαδεδομένη αλλά το τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αγορές κυριότητας. Πωλητές κατά κύριο λόγο άνθρωποι σχετικά μεγάλης ηλικίας που κύρια πηγή εισοδήματος τους είναι οι πενιχρές συντάξεις.

5η Αγορά με …συνέταιρο. Παρουσιάζεται σε περιπτώσεις εξοχικών κατοικιών αλλά και γης σε παραθεριστικά θέρετρα. Το φαινόμενο δεν είναι συνηθισμένο σε αστικά κέντρα αν και έχουν αναφερθεί κάποιες αγορές αυτής της κατηγορίας που αφορούν κυρίως σε ακίνητα εισοδήματος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki