Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μύθος ΙΙ : Ρώσοι αγοραστές

Η νέα μόδα στην ελληνική αγορά είναι οι …Ρώσοι. Αυτό όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα, αφού η ελληνική αγορά ακινήτων δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες των ρώσων αγοραστών , σύμφωνα με έρευνα που έκανε κορυφαίο ρωσικό περιοδικό για την ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι χώρες που θεωρούνται δημοφιλείς για τους ρώσους αγοραστές είναι : η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Τουρκία .

Σημειώνεται ότι η ρωσική υπερπόντια αγορά είναι τεράστια αφού εκτιμάται ότι το εν δυνάμει μέγεθος των επενδύσεων μπορεί να ξεπεράσει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την έρευνα το 40% των ερωτηθέντων αναζητα ακίνητα αξίας 100.000 και 250.000 ευρώ ενώ το 10,5%προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα από 500.000 ευρώ Επίσης , το 66% θέλει να αγοράσει κάποια στιγμή ένα διαμέρισμα, και το 49% σκοπεύει να το κάνει τους επόμενους 12 μήνες. Επίσης το 27% των ερωτηθέντων αγοράζει για λόγους επένδυσης, ενώ το 53% δήλωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει, προκειμένου να αλλάξει τρόπο ζωής.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι ρώσοι έχουν υψηλά στην αξιολόγηση τους : το Μαυροβούνιο, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και την Τσεχική Δημοκρατία. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο ανόμοια σε σχέση με εκείνα που είχαν προκύψει με την ίδια έρευνα που είχε διεξαχθεί πριν από τη πιστωτική κρίση.

Συγκεκριμένα το 2007, η Βουλγαρία και Montengro βρίσκονταν στην κορυφή της ρωσικής λίστες των επενδυτών και ακολουθούσε η Ισπανία. Τώρα ο καινούργιος παίκτης είναι η Τουρκία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki