Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εξι βήματα για ενοικίαση

Η κρίση έχει κάνει πολύ δύσκολη την αγορά κατοικίας αλλά τα ενοίκια έχουν πέσει και αυτό βοηθά στην αναβάθμιση της καθημερινότητας σας σε ένα νοικιαζόμενο σπίτι. Κλειδί για την απόφαση είναι ο σωστός προγραμματισμός και για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να κωδικοποιήσουμε τις κινήσεις που πρέπει να προηγηθούν της μεγάλης απόφασης της αλλαγής σπιτιού.

1. Πρέπει να είστε σίγουροι για το πόσο ενοίκιο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά . Συνήθως για ενοίκιο θα πρέπει να καταβάλλετε , το 25-30% των ακαθάριστων οικογενειακών απολαβών. Με άλλα λόγια , αν έχετε εισόδημα 30.000 ανά έτος , θα πρέπει να εξετάσετετα διαμερίσματα που κοστίζουν περίπου 750. Αν αυτό δεν είναι ρεαλιστικό στην περιοχή σας , ίσως χρειαστεί να ψάξετε αλλού.

2. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξετάσετε τα μηνιαία σας έξοδα ένα αυτοκίνητο , πιστωτική κάρτα ή δάνεια , στις ασφάλειες , τους λογαριασμούς του τηλεφώνου, ηλεκτρικού , κοινοχρήστων, εξόδων για τα παιδιά κ.α.

3.Τι γίνεται αν τα έξοδά σας να αποδειχθούν υψηλότερο από το εισόδημά σας ; Ρίξτε μια ματιά στον προϋπολογισμό σας. Υπάρχει τίποτα εκεί μέσα που θα θα μπορούσε να κοπεί ή να περιοριστεί; Συνήθως , η απάντηση είναι "ναι " , και αν δει κανείς κριτικά το πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας , θα συμφωνήσετε ότι  μπορείτε να κάνετε  περικοπές των εξόδων σας, έτσι ώστε να συμπέσουν με το εισόδημά σας , ή, ακόμα καλύτερα , να έχετε και αποταμίευση.

4.Εχετε κάποιο αρχικό κεφάλαιο για τα πρώτα έξοδα δηλαδή την εγγύηση το κόστος μετακόμισης

5. Ξεκινήστε την έρευνα αγοράς Φίλοι , συνεργάτες, αγγελίες, διαδίκτυο και ενοικιαστήρια στο δρόμο σας βοηθούν όχι μόνο να βρείτε το σπίτι αλλά και να έχετε μία σαφή εικόνα για το επίπεδο των ενοικίων στην συγκεκριμένη περιοχή

6. Διαβάστε το μισθωτήριο συμβόλαιο. Αν και είναι τυποποιημένο έντυπο εντούτοις διβάστε το προσεκτικά αν έχετε κατοικίδια καλό είναι να περιληφθεί η αποδοχή τους απο τον ιδιοκτήτη, ενώ αν ζητά πρόσθετους όρους ζητείστε την βοήθεια νομικού . Καλό είναι οι ειδικοί ποροι όπως θα διατυπωθούν στο τελικό συμβόλαιο να έχουν την σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου σας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki