Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι παγίδες της αγοράς

Σκέφτεστε ότι ήλθε η ώρα της αγοράς. Εντάξει ! Όμως σκεφτείτε και τα παρακάτω:

Υπολογίστε τις δόσεις

Το 43% του εισοδήματος για την πληρωμή δόσεων δανείων και παγίων εξόδων της κατοικίας είναι μία ασφαλής διαδρομή για να μη τιναχθεί ο προϋπολογισμός σας στον αέρα. Όλες οι πληρωμές δηλαδή τόκοχρεωλυτικές δόσεις συν νέες δαπάνες στέγασης σας , κ.λπ. - δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 43% του μηνιαίου σας ακαθάριστο εισόδημα. Για παράδειγμα, αν μηνιαίο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημά σας είναι 4.000 ευρώ , πολλαπλασιάστε τον αριθμό αυτό 0,43 . 1.720 ευρώ είναι το συνολικο που θα πρέπει να δαπανήσετε για τις πληρωμές του χρέους συμπεριλαμβανομένης της στέγασης. Τώρα, ας υποθέσουμε ότι έχετε μηνιαίες ελάχιστες πληρωμές για : κάρτες 120 ευρώ , ένα δάνειο αυτοκινήτου 240 ευρώ και διάφορα 120 ευρώ . Με αυτόν τον κανόνα , έχετε διαθέσιμα 1.240 ευρώ ανά μήνα . Αυτό όμως είναι οριακό και σημαίνει ότι δεν θα χαθεί κάποια δουλειά στην οικογένεια ή δεν πάρετε άλλο δάνειο που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σα. Για να αισθάνεστε ασφαλείς κρατήστε ένα περιθώριο 30% περίπου του ορίου.

Οι άλλες δαπάνες.

Αν κινείστε οριακά στο όριο του 43% λάβετε υπόψη ότι μπορεί κάτι απροβλεπτο να σας αλλάξει την ζωή και να σας περικόψει δαπάνες που σας ομορφαίνουν την ζωή. Μήπως είναι προτιμότερο να κινηθείτε προς την λύση ένος φθηνότερου σπιτιού για να προασπίσετε την καθημερινότητα σας; Μην αγοράσετε ένα σπίτι Βασισμένοι σε μελλοντικό εισόδημα Επειδή τα πάντα μπορεί να συμβούν πχ ΦΠΑ, περισότεροι φόροι, αναεργία κ.α μη βασίσετε την αγορά σε μελλοντικό εισόδημα γιατι σε περιόδους ύφεσης το πιό πιθανό είναι να πάνε τα πράγματα χειρότερα.

Σκεφτείτε την μεγαλύτερη προκαταβολή

Περισσότερη προκαταβολή σημαίνει:

* Μικρότερες πληρωμές .

* Περισσότερες επιλογές τραπεζών .  Φυσικά ενώ υπάρχουν πολλά οφέλη στη μεγαλύτερο προκαταβολή, αυτό δεν σημαίνει ότι θυσιάζουμε αποταμιεύσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι κατάλληλες συνθήκες

Εκμεταλλεύτείτε την εποχικότητα. Για παράδειγμα θέλετε να αγοράσετε ένα εξοχικό, τηλεφωνήστε σε ένα καλό ξενοδοχείο και ρωτήστε πότε είναι off .Όμως είναι δύσκολο να αγοράσετε έχοντας τις τέλειες συνθήκες . Θα μπορούσατε να αποφασίσετε να περιμένετε να αγοράσετε ένα σπίτι , επειδή οι τιμές πεφτουν προσδοκώντας ακόμα μεγαλύτερη πτώση , αλλά στη συνέχεια οι τιμές ανεβαίνουν και δεν μπορείτε  πλέον να αγοράσετε ένα σπίτι στην περιοχή που θέλετε .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki