Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρόποι για να βρείτε ρευστό απο τα ...τούβλα

"Εχω ρίξει τις οικονομίες μιάς ζωής σε αυτά τα 100 τετραγωνικά και τα μισό απο αυτά τά χρωστάω ακόμα στην τράπεζα. Η κόρη μου θέλει να πάει για μεταπτυχιακά και ο γιός μου πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και δεν υπάρχει σάλιο.." Πόσες χιλιάδες άνθρωποι έχουν κάνει αυτή τη σκεψη; και δεν είναι λίγοι απο αυτούς,  που προχωρούν ακόμα και στην πώληση του μοναδικού τους περιουσιακού στοιχείου.

Όμως πριν φτάσετε στην πώληση πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει τρόπος να αντλήσετε χρήματα απο το σπίτι σας αλλά και απο κάθε ακίνητο. Πως; Ας αρχίσουμε απο την αρχή...

Ενα επισκευαστικό δάνειο για παράδειγμα με εγγραφή πρώτης προσημείωσης σε ένα σπίτι "καθαρό" απο βάρη είναι μία διέξοδος την οποία ακολουθούν πολλοί. Θα σκεφτειτε ότι σήμερα οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια. Σε γενικές γραμμές αυτό ισχύει αλλά με ικανοποιητικό εκκαθαριστικό απο την εφορία και χωρίς βάρη απο άλλα δάνεια ή κάρτες το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να σας πεί όχι.

Μία άλλη λύση είναι η εγγραφή δεύτερης προσημείωσης. Τι σημαίνει αυτό; Αν για να αγοράσετε το σπίτι έχετε εγγράψει μία υποθήκη για 30.000 ευρώ και σήμερα η αξία του ανέρχεται σε 100.000 ευρώ τότε σχετικά εύκολα μπορείτε με το να γράψετε δεύτερη προσημείωση να διεκδικήσετε ένα δάνειο τουλάχιστον 45.000 ευρώ με ένα επιτόκιο περί το 7%. Η πρώτη τράπεζα στην οποία πρέπει να κτυπήσετε τη πόρτα είναι η τράπεζα που ήδη σας έχει δώσει το δάνειο. Η δεύτερη κίνηση είναι μία άλλη τράπεζα είτε για 45.000 ευρώ είτε για 75.000 ευρώ κλείνοντας μία συμφωνία αναχρηματοδότησης για το αρχικό δάνειο. Αν μάλιστα το δάνειο των 30.000 ευρώ εξυπηρετείται κανονικά τότε οι πιθανότητες να σας εγκριθεί το νεό δάνειο είναι σημαντικές. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να λιγοστέψετε τις δόσεις επιμηκύνοντας την διάρκεια του δανείου.Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να λάβετε υπόψη και το ηλικιακό όριο των 70 ή75 ετών που ισχύει για τον τραπεζικό δανεισμό.

Ένα πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει είναι το φορολογικό δηλαδή θα πρέπει να εξετάσετε το τεκμήριο της δαπάνης εξυπηρέτησης και το ύψος της έκπτωσης απο τους τόκους που έχετε απο το πρώτο δάνειο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki