Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σχέδιο δράσης για αγορές και πωλήσεις

Η αγορά βρίσκεται πλέον σε βαθειά κρίση και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα ανακάμψει. Ιδιοκτήτες , πωλητές και επενδυτές προβληματίζονται και αναρωτιούνται για την επόμενη κίνηση. Εμείς προσπαθήσαμε να συντάξουμε ένα σχέδιο δράσης για αυτούς.

Υποψήφιοι Αγοραστές. Μην προσπαθείτε να βρείτε την ιστορικά χαμηλή. Ακόμη και εάν οι τιμές πέσουν λίγο περισσότερο στην περιοχή σας, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων θα μπορούσαν να αυξηθούν αργότερα εντός του έτους, αντισταθμίζοντας την πτώση. Επίσης αν βρείτε ένα σπίτι που σας αρέσει αλλά υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι μην μπείτε σε έναν πόλεμο προσφοράς. Πληθώρα σπιτιών θα εισέρχονται στην αγορά τους επόμενους μήνες. Μέχρι να πάρετε στο χέρι τα κλειδιά του νέου σπιτιού σας, μην αλλάζετε οικονομικό προφίλ γιατί αυτό μπορεί να έχει επίπτωση στον δανεισμό σας. Οποιεσδήποτε αλλαγές θα μπορούσαν να σκοτώσουν τη συμφωνία.

Πωλητές. Η γενική αρχή είναι να περιμένετε έως ότου ανακάμψει η αγορά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό και πρέπει να πουλήσετε γρήγορα προσοχή στην εικόνα και στην τιμή του σπιτιού. Κάποιες επισκευές μπορεί να είναι απαραίτητες. Επίσης λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι αγοραστές βάζουν ένα όριο στα λεφτά που θέλουν να πληρώσουν για ένα σπίτι. Συνήθως πολλαπλάσιο των 25.000 ή 50.000 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό διαμορφώστε την τιμή ώστε να «ψαρέψετε» όσο το δυνατόν περισσότερους. Αν για παράδειγμα το σπίτι σας είναι στην τιμή των 365.000, οι καταναλωτές οι οποίοι περιορίζουν την έρευνα τους σε 350 χιλιάδες ευρώ δεν θα δουν ποτέ το σπίτι σας. Καλύτερη ιδέα: υποτιμολογήστε ελαφρώς το σπίτι σας. Τις περισσότερες φορές, θα προσελκύσετε αγοραστές που αν μπουν σε μία διαδικασία προσφορών μπορεί να πιάσετε την τιμή.

Επενδυτές. Υποθέτοντας ότι οι τιμές θα εξακολουθήσουν να πέφτουν και εσείς έχετε μετρητό ή πρόσβαση σε αυτό το καλύτερο είναι να περιμένετε. Η κατάσταση δεν πρόκειται να καλυτερεύσει.

Οι ιδιοκτήτες με προβληματικό δάνειο . Μία λέξη: αναχρηματοδότηση γρήγορα πριν ανέβουν τα επιτόκια . Μη περιμένετε νέα πτώση είναι απλώς αδύνατον

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki