Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επιθεωρείστε το νέο σας σπίτι

Προτού προχωρήσετε με την αγορά κατοικίας υπάρχει ένα στάδιο που όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να λάβουν υπόψη τους και μπορεί να αποδειχτεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο: την επιθεώρηση της κατοικίας.

Τη στιγμή που θα βρείτε ένα σπίτι που θα σας ενδιαφέρει πραγματικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει κάνετε είναι να καλέσετε ένα επιθεωρητή που θα ελέγξει το σπίτι για τυχόν προβλήματα. Οι σωλήνες του νερού, η θέρμανση, τα ηλεκτρικά, τα πατώματα, η υγρασία, κτλπ, όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να ελέγξετε.

Σημαντική είναι η επιλογή του προσώπου που θα κάνει την επιθεώρηση αφού δεν είναι όλοι σχολαστικοί και υπάρχει ο κίνδυνος να παραβλεφθούν σοβαροί κίνδυνοι που γίνονται δύσκολα αντιληπτοί.

Σε περίπτωση που ανιχνευθούν προβλήματα στη κατοικία για τα οποία δεν είχατε ενημερωθεί από πριν, μπορείτε να πιέσετε τον ιδιοκτήτη να διορθώσει ο ίδιος τη βλάβη ή να σας δώσει χρήματα για να την επισκευάσετε. Σε μία ακραία περίπτωση, εάν ο ιδιοκτήτης γνώριζε για ένα σοβαρό πρόβλημα του σπιτιού και δεν σας είχε ενημερώσει μπορείτε ακόμα και να κινηθείτε νομικά ακυρώνοντας τη συμφωνία ή ζητώντας αποζημίωση.

Ακόμα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που οι νέοι αγοραστές βρήκαν το μπελά τους εξαιτίας παρανομιών του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, εάν παρατηρήσετε ότι μέρος της κατοικίας κτίστηκε αργότερα από το υπόλοιπο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι το νέο μέρος του σπιτιού έχει κτιστεί νόμιμα.

Μπορείτε πάντα στο συμβόλαιο που θα υπογράψετε για την αγορά, να συμπεριλάβετε τη βεβαίωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει υπάρξει καμία παρανομία στη νέα σας κατοικία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki