Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΜΗΧΑΝΙΚΗ:Αύξηση κεφαλαίου λόγω...Δημοσίου

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προχωρά η ΜΗΧΑΝΙΚΗ.  Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν 46.453.256 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, οι οποίες θα διατεθούν υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία μία νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε δύο παλαιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές.
Η αύξηση κρίθηκε επιβεβλημένη από τη Διοίκηση, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα του ομίλου και να επιταχυνθεί το επενδυτικό του πρόγραμμα, ταυτόχρονα με την περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού που αξιοποιήθηκε για την απόκτηση ακινήτων σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού.Η μεγάλη ανησυχία είναι τυχόν καθυστερήσεις των πληρωμών του Δημοσίου καθώς οι οφειλές  ανέρχονται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα διοχετευθούν, μεταξύ άλλων, για την εκτέλεση υδροηλεκτρικών έργων, όπως στον ποταμό Καρπενησιώτη του Δήμου Ποταμιάς Ευρυτανίας και στον Αγιο Νικόλαο Αρτας, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ και 200 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Επίσης, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αξιοποιηθεί και προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης του τραπεζικού δανεισμού.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki