Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι θα γίνει με την δημόσια περιουσία

Μετά την Βουλιαγμένη και την Σκοτίνα έρχεται η σειρά του Ελληνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες το ήδη το σχέδιο της κυβέρνησης είναι έτοιμο και θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία fast track . Έως τον Φεβρουάριο εκτιμάται ότι θα έχουν οριστεί οι σύμβουλοι οι οποίοι θα υποβάλλουν προτάσεις για τον τρόπο ανάπτυξης της έκτασης του Ελληνικού. Παράλληλα εξετάζεται η επέκταση της έκτασης που θα παραχωρηθεί. Συγκεκριμένα, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων είχε αποφασίσει την αξιοποίηση 5.500 στρεμμάτων στο Ελληνικό. Σε αυτά είναι πιθανόν να προστεθεί η έκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά και η μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Επιπρόσθετα μελετάται και η συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας για τη βελτίωση του γκολφ που συνορεύει με την περιοχή του Ελληνικού και ανήκει στον δήμο. Εφόσον συμφωνηθούν οι συγκεκριμένες προσθήκες, η συνολική έκταση που θα είναι προς αξιοποίηση θα φτάσει στα 6.500 στρέμματα. Ειδικότερα στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ελληνικό περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

• Ανέγερση ξενοδοχείων 5 αστέρων.

• Δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής.

• Κατασκευή νέων, σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.

• Επέκταση και βελτίωση του γκολφ, προκειμένου να γίνει διεθνών προδιαγραφών.

• Κατασκευή εμπορικών κέντρων και γραφείων.

• Αναβάθμιση της μαρίνας Αγίου Κοσμά.

• Μετεγκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, έτσι ώστε η συγκεκριμένη περιοχή να ενσωματωθεί σε εκείνη του Ελληνικού.

Με τις διαδικασίες fast track θα γίνει η αξιοποίηση εκτάσεων στις περιοχές: Αφάντου και Πρασονησίου στη Ρόδο, Βεγορίτιδας στην Πέλλα, Αντιρρίου, Γούρνες στο Ηράκλειο Κρήτης, Τοπείρου Ξάνθης, Ερμιόνης Αργολίδος, Σιθωνίας και Τορώνης Χαλκιδικής, Κτήματος Καλών Νερών Μαγνησίας, καθώς και στις Αλυκές Αναβύσσου.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Η ΕΤΑ έχει δρομολογήσει σειρά διαγωνισμών για την αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας που η αξία της υπερβαίνει τα 30 δισ. ευρώ. Ήδη έχουν προκηρυχτεί οι διαγωνισμοί για τη μακροχρόνια εκμίσθωση της μαρίνας Βουλιαγμένης (40 χρόνια), του Κτήματος Σκάλας Σκοτίνας Πιερίας (εκμίσθωση για 60 χρόνια), όπου θα δημιουργηθούν πολυτελή ξενοδοχεία, κέντρα spa, ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, συνεδριακό κέντρο κ.λπ. Επίσης, η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα «τρέχει» τον διαγωνισμό για τη Ζώνη Ανάπλασης Φαλήρου (ζώνη Τae Kwon Do), με στόχο να κατασκευαστεί ένα μεγάλο και σύγχρονο συνεδριακό κέντρο δυναμικότητας 5.000 θέσεων. Θα ακολουθήσει η αξιοποίηση των εκτάσεων σε Ανάβυσσο και Αφάντου Ρόδου καθώς και οι διαγωνισμοί για την ανάπτυξη των υπόλοιπων μαρίνων και των Ξενία.

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki