Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παράταση για τις φορολογικές

Έως τις 28 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος προανήγγειλε πως θα κατατεθεί τροπολογία, η οποία θα προβλέπει την παράταση της προθεσμίας στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.

 

Η νέα παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, ενώ παράλληλα διευκολύνονται οι φοροτεχνικοί να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο όγκο που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας.

 

Σημειώνεται ότι οι δόσεις παραμένουν οκτώ.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 4.664.754 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 6.438.022 εκκαθαριστικά σημειώματα. Από αυτά προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

 

• Το 33,89% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, για 2.182.942 φορολογουμένους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 1,74 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις αυτές ανέρχεται στα 800 ευρώ.

 

• Το 53,46% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Σε σύνολο 6.438.022  εκκαθαριστικών σημειωμάτων, 3.441.935 είναι μηδενικά.

 

• Για το 12,65% των φορολογουμένων ή 814.145 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 278 ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki