Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι κλειδακράτορες των αντικειμενικών

Ιδιώτες εκτιμητές θα προσδιορίσουν τις τιμές «ζώνης» σε όλη τη χώρα και για το 2019, αφού με πρόσφατη τροπολογία μονιμοποιήθηκε ο ρόλος τους στον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

 

Συγκεκριμένα, ο προσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών ακινήτων θα ανατίθεται στους ειδικούς εκτιμητές που έχουν πιστοποιηθεί στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών και οι οποίοι θα έχουν τα απαραίτητα κριτήρια.

 

Οι ίδιοι εξάλλου θα δεσμεύονται από τον σχετικό Κώδικα Δεοντολογίας του υπουργείου Οικονομικών και θα επιλέγονται ύστερα από δημόσια πρόσκληση με διαφανείς διαδικασίες.

 

Οι ιδιώτες εκτιμητές του υπουργείου θα διαμορφώνουν με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένη εισήγηση τα έγγραφα εκτίμησης και αφού έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία, τα τελευταία θα ψηφιοποιούνται μέσω κωδικών του TAXISnet που θα διαθέτουν στην εφαρμογή της ΓΓΠΣ.

 

Όσον αφορά τους φόρους που θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, μεταξύ αυτών, είναι ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, ο ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές με εξαίρεση την πρώτη κατοικία, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), που επιβάλλεται υπέρ των δήμων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ο φόρος δωρεάς, γονικής παροχής, κληρονομίας ακινήτων, κ.ά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki