Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τεκμήρια και ακινητα

Οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης όπως λέγονται θα πρέπει να προσεχθούν γιατί μπορεί εκτός από περισσότερους φόρους να χαθούν επιδόματα και απαλλαγές.

 

Πέντε είναι οι παγίδες που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι:

 

– Η υπερφορολόγηση του εισοδήματος των μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων και αγροτών που φέτος θα φορολογηθούν όχι με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα για το 2018, αλλά με βάση τα ποσά των τεκμαρτών εισοδημάτων που θα προσδιορίσει η ΑΑΔΕ.

 

– Η υπερφορολόγηση των οικονομικά αδύναμων (αυτοαπασχολούμενων κ.τ.λ) που θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος με συνολικό συντελεστή φόρου 44% επί των προσδιορισμένων τεκμηρίων διαβίωσης και με προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 100%.

 

-Η υπεροφορολόγηση όλων εάν δεν έχουν καλύψει με πλαστικό χρήμα ποσοστό 10% επί των δαπανών τους που θα φτάσει το 22% επί του ποσού του μη καλυφθέντος ποσού.

 

-Η απώλεια της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ χιλιάδων οικονομικών αδύναμων πολιτών όταν:

 

α)Το συνολικό ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ,

 

β) Το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων της επιφάνειας που κατέχουν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.,

 

γ) η συνολική αντικειμενική αξία των ακινήτων που κατέχει ο φορολογούμενος υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ για άγαμο, 150.000 ευρώ για έγγαμο, 200.000 ευρώ για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα παιδιά. Εξαιρούνται οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες καθώς και όσες περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και πάνω, υπό προϋποθέσεις.

 

– Απώλεια του δικαιώματος είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης, παρά το γεγονός ότι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το επίδομα τέκνων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki