Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακολουθούν τα ραβασάκια

Αμέσως μετά τη θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών που θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η/1/2018, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα αναλάβει την προσαρμογή του ΕΝΦΙΑ στα νέα δεδομένα με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ.

 

Στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να μην πειράξει τον κύριο φόρο και να μεταφέρει το βάρος στον συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία άνω των 200.000 ευρώ. Συγκεκριμένα το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει:

 

1. Τη μείωση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις λαϊκές περιοχές. Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στη μείωση του ΕΝΦΙΑ τόσο στις φθηνές περιοχές όσο και στις ακριβές. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα κενό της τάξεως των 300-500 εκατ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καλυφθεί.

 

2. Η κάλυψη του ανωτέρω κενού των 300-500 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω του συμπληρωματικού φόρου. Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και συγκεκριμένα αποδίδουν στην κυβέρνηση 629 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται να εκτοξευθεί σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki